Voorwaarden

Huur een kip algemene voorwaarden

 1. Huur een Kip is niet verantwoordelijk voor enige schade of verwondingen veroorzaakt door het huren of kopen van 1 van onze kippen of kippenhokken.
 2. Verhuur kippenhokken worden geleverd met 2 ei leggende kippen, genoeg zaagsel/stro en voedsel voor de overeengekomen verhuur periode, evenals water en voedsel bakken. Als u besluit de overeenkomst te verlengen komen we voor € 0,50 km extra benodigdheden brengen.  Besluit u zelf voedsel of stro te kopen geven we geen korting op de verlenging.
 3. Besluit u dat u het kippenhok en de kippen wilt houden, kunt u 50% van het betaalde huurbedrag van de aanschafprijs afhalen. De kilometervergoeding is geen onderdeel van de huurovereenkomst.
 4. De klant is verantwoordelijk voor het onderhouden van de gezondheid en welzijn van de kippen. De kippen moeten altijd toegang hebben tot vers water. Bij temperaturen boven de 30 graden, moeten de kippen in de schaduw blijven. We bevelen aan om het kippenhok elke week te verschonen en indien mogelijk om de 4 dagen te verplaatsen. De kippen houden ervan om buiten het hok in de tuin te scharrelen. We raden aan om de kippen 1 uur per dag los te laten lopen. Als de kippen los lopen, moet er iemand toezicht houden op de kippen.
 5. Mochten de kippen overlijden, of gewond raken. (bijv. Aanval van een hond) of ontsnappen en kwijt raken, zullen we € 30,- in rekening brengen per kip. Legt een kip langer als 5 dagen geen eieren, vervangen we gratis de kip. Dit noemen we ei garantie.
 6. Huur een Kip kan niet garanderen dat de kippen iedere dag een ei leggen. Kippen leggen in de herfst en winter al minder eieren en het is niet consequent.
 7. Het verhuur kippenhok moet bij ophalen in een goede, verhuurbare staat verkeren. De staat word door een medewerker van huur een kip beoordeelt. Een eerlijke vergoeding wordt in rekening gebracht mocht dit niet het geval zijn. Deze vergoeding is niet onderhandelbaar en word bepaald door een huur een kip medewerker.
 8. De klant is zelf verantwoordelijk zorg te dragen dat lokale regelgeving word opgevolgd bij het houden van kippen in hun tuin.
 9. Wilt u de huurovereenkomst vroegtijdig beëindigen zal een medewerker gratis alles bij u op komen halen.
 10. Huur een kip en/of de eigenaren zijn niet verantwoordelijk voor enige verwondingen of overlijden dat misschien voorkomt door het huren van een kippenhok of kippen.

Kuikens uitbroeden extra algemene voorwaarden

 1. Als een van de voorwerpen uit het kuikens uitbroed programma (water bak, voer bak, warmte plaat, broedmachine of kuikenhok) in enige vorm beschadigt zijn, is de klant verantwoordelijk voor het repareren of vervangen.
 2. Het kuikenhok dient wekelijks schoongemaakt te worden, indien het zaagsel of eten nat word dient het meteen vervangen te worden.
 3. U moet uw handen wassen voor en na het vasthouden van de eieren of kuikens.
 4. Huur een kip en zijn eigenaren zijn niet verantwoordelijk voor enige vorm van verwondingen of overlijden door het kuikens uitbroed programma of het kopen van kuikens of vruchtbare eieren.
WhatsApp chat
Inline
Inline
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close