Hoe kuikens uitkomen

Er is zoveel te leren van zo’n unieke ervaring, van hun ‘eitand’, tot hun eerste veren, tot speelse veranderingen!

Uitbroedende kuikens, net zoals het fokken van kippen, heeft de juiste voorraden nodig. Met de juiste informatie en benodigdheden kunnen broedeieren en opgroeiende kuikens een genot zijn.

UITKOMEN

De twee belangrijkste factoren bij het bepalen of u een succesvolle uitkomst krijgt, zijn de kwaliteit van de broedmachine en de kwaliteit van de eieren.

De beste incubator op de markt met het meest succesvolle broedpercentage voor het uitbroeden van een kleine partij eieren is de Brinsea Mini Advance incubator. Net als veel van de beste producten in een categorie, is het vrij duur. Bij eieren van goede kwaliteit bedraagt ​​het uitkomstpercentage ongeveer 80%. Deze incubator draait de eieren voor u, houdt de perfecte temperatuur en de perfecte luchtvochtigheid. Het enige dat je hoeft te doen, is om de paar dagen water toe te voegen. Het maken van een eigen broedmachine of het kopen van een incubator van lage kwaliteit resulteert vaak in een uitkomstpercentage tussen 0 en 25%.

Eieren: er zijn veel factoren die het meest vruchtbare ei maken. Dit omvat de verhouding van hanen tot kippen, stressniveau van moederkippen, hoe oud de eieren zijn, hoe ver ze zijn gereisd, de temperatuur waarop ze worden opgeslagen en zelfs het type voedsel en de netheid van de leefomstandigheden van de kippen. . Er zijn veel plaatsen om vruchtbare eieren te krijgen, waaronder marktplaats, uw lokale boer en online. Elke bron heeft zijn voor- en nadelen. Het is vooral belangrijk om vruchtbare eieren van goede kwaliteit te vinden. Het is nogal een afknapper voor een kind om 21 dagen te wachten totdat een ei uitkomt om erachter te komen dat er iets mis ging.

BENODIGDHEDEN

Als je kuikens eenmaal zijn uitgekomen of je hebt besloten om kuikens uit de winkel te kopen, liggen je belangrijkste beslissingen nu in de benodigdheden die je kiest om de kuikens te helpen grootbrengen. Je keuzes maken het verschil tussen een schoon ruikende kooi met weinig werk en een stinkende kooi en klusjes die je 2-3 keer per dag moet doen.

De benodigde benodigdheden zijn:

Een broedmachine (een kooi waar de kuikens leven), een warmtebron , een waterbak en een voederbak , zaagsel en voedsel.

Er zijn veel opties voor kwekers, maar het belangrijkste om te onthouden is dat kuikens gedurende de eerste 4 weken van hun leven wekelijks in grootte verdubbelen. De juiste hoeveelheid ruimte voor 6 kuikens die 1 week oud zijn, is enorm verschillend van de hoeveelheid ruimte die de zes 2 weken oude kuikens nodig hebben. Begin met een groter kuikenhok dan je denkt dat je nodig hebt. Elk kuiken heeft minstens 35 vierkante cm nodig voor elke week van de leeftijd van het kuiken. Gebruik geen kuikenhok met draad op de bodem voor kuikens jonger dan 4 weken. Het beste beddengoed is dennenkrullen.

Warmtebron – Jarenlang was de gemeenschappelijke warmtebron voor kuikens een warmtelamp en een gloeilamp. Hoewel dit de huidige norm is, is de verandering nog niet groots naar buiten gebracht. In de afgelopen paar jaar is er een nieuwe stijl van verwarming beschikbaar gekomen. Deze nieuwe stijl als in principe vuurbestendig, dat is in ieder geval al minder zorgen te maken. Dit worden “broeiplaten” genoemd . Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast, afhankelijk van de leeftijd en lengte van uw kuikens.

Water en voederbakken. Er zijn veel verschillende versies en we hebben ze allemaal getest. De beste waterers zijn die babykuikens niet kunnen verdrinken. Het waterreservoir moet zo klein mogelijk zijn. De andere overweging is dat beddengoed en uitwerpselen in de waterbak kunnen komen. Om te voorkomen dat vuil in de waterer en feeder terechtkomt, kun je ze op standaards plaatsen. 6 cm hoog voor elke week die de kuikens oud zijn. Het nieuwe type waterer dat de meeste van deze problemen opgelost heeft is een tepel gieter met tepels aan de zijkant van de emmer. Geen beddengoed of puin kan in de container komen en ook geen kuikens. Deze werken alleen voor kuikens van 10 dagen en ouder, dus je moet de gewone waterer gebruiken voor kuikens jonger dan 10 dagen. Na tien dagen zijn de kuikens sterk genoeg om tegen de tepels te pikken.


Ons uitbroed programma

Als je geïnteresseerd bent in het uitbroeden van kuikens voor de ervaring en niet zit te wachten op het grootbrengen van kuikens tot de volwassenheid, raden we je aan ons kuikenbroedprogramma te bekijken. We leveren alle benodigdheden en je hoeft de kuikens niet aan het einde van het programma te houden. U hoeft niet na te denken over welke broedmachine te kopen, welk kuikehok te kopen, waar de eieren en voer te kopen, enz. Dit unieke programma wordt zelfs geleverd met een schouwlamp zodat u de kuikens in het ei kunt zien groeien!

Je kunt kijken hoe de kuikens zich ontwikkelen, pikken uit hun ei en hun reis na 21 dagen in het ei beginnen. PLUS je zorgt voor 2 babykuikens terwijl je wacht tot de 7 eieren uitkomen!

Klik hier voor meer informatie

WhatsApp chat
Inline
Inline
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close